Nieuw model gravelbike: FOCUS PARALANE

27/09/2016

FOCUS PARALANE -> ASFALT | KASSEIEN | GRAVEL | ZANDGROND

FOCUS heeft een nieuw model gravelbike geintroduceerd: de FOCUS PARALANE

De PARALANE is een endurance (lange afstanden) fiets die zowel op verharde als onverharde wegen (gravel, bospaden, gras) zeer goed presteert.

De geometrie van PARALANE zit tussen de race-geometrie van de IZALCO MAX (top racer) en de geometrie van de MARES (cyclocross) in:

  • Om een comfortabele zitpositie te realiseren heeft het frame van de PARALANE een combinatie van een iets verlengde balhoofdbuis en een verlengde voorvork. Dat betekent dat de berijder niet helemaal in een racehouding gedwongen wordt en wat comfortabeler rechtop zit.
  • Het bracket is verlaagd hetgeen voor extra stabiliteit zorgt omdat daarmee ook het zwaartepunt wat naar onderen is gebracht.
  • Met de langere voorvork is ook meer ruimte gecreeerd rondom het voorwiel, hierdoor wordt het mogelijk om banden tot een breedte van 35 mm te monteren. Dit kunnen dan banden zijn met een normaal profiel voor op de gewone weg maar ook met een licht noppenprofiel waarmee zowel op weg als in het bos gereden kan worden. Hiermee is de PARALANE geschikt om in zomer en winter lekker door het bos te toeren.
  • FOCUS heeft met de vorm en de dikte van het carbon frame gespeeld. Hierdoor is het frame stijf en flexibel tegelijk. De stijfheid komt de rijeigenschappen ten goede en de verticale flexibiliteit van het frame zorgt voor een goede demping van hobbels in de ondergrond waarover de PARALANE rijdt.

De PARALANE wordt alleen met hydraulische schijfremmen geleverd die zorgen voor een maximale remkracht onder alle omstandigheden.

De PARALANE is verkrijgbaar met een aluminium of carbon frame in de maten 48 tot 61 cm en verschillende afmontages: Shimano Tiagra, 105 en Ultegra en SRAM Etap en SRAM APEX.

Prijs vanaf Euro 1.799,--