Fit blijven in de winter

05/11/2017

Fiets op een cyclocross- of gravel- bike de winter door!

Lijkt het u ook geen goed idee, om het wegseizoen in goede conditie te beginnen?

U kunt in de periode november - februari aan uw basis conditie werken door over de vele gravel- en bospaden in het Gooische landschap te fietsen.

Een cyclocrossfiets/gravelbike heeft bredere banden met profiel waardoor u een uitstekende grip heeft en zorgeloos duurritjes door het bos kunt maken. Door de ondergrond –gravel en zand traint u uw stuurvaardigheid en balans en fietst u automatisch met meer weerstand hetgeen goed is voor uw krachtontwikkeling. De intensiteit van de training door het bos is hoger dan bij een training op de weg en daarom zeer efficient en aanzienlijk beter dan een training op de hometrainer of in de sportschool.

Bovendien train je in het adembenemende Gooische landschap met een diversiteit van natuur, hei en bos, die in de herfstperiode constant in verandering is waardoor geen fietstocht hetzelfde is.

Schrikt de buitentemperatuur in de herfst u af, geen nood, u kunt zich daarop kleden.

Veldrijden en gravelbiken is de specialiteit van Velodrome Wielersport. Wij beschikken over een ruime collectie cyclocross- en gravelbikes van de merken FOCUS, EDDY MERCKX en BIANCHI. Daarnaast kunnen we u adviseren over –kleding en winteraccessoires. Tot slot kunnen we u de prachtige routes aanraden door het adembenemende Gooische landschap.

 

Helmet: Smith Overtake Orange ; Shirt: Craft; Trousers: EXTEONDO; Shoes: Sidi

Bike: FOCUS MARES CX Sram red 

Model: Lina van der Straten