Bike Fitting Tool

Bike Fitting

Een goede Bike Fitting is van belang om tot de beste fiets voor jou te komen. Het prijsnivo van de fiets is hierbij van ondergeschikt belang, je moet er gewoon goed op zitten.

Velodrome heeft daarom een Bike Fit studio. Of je nu een nieuwe fiets wilt aanschaffen of een optimale zitpositie wilt bereiken op je huidige fiets danwel een lichamelijke klacht hebt, je bent van harte welkom.

Velodrome biedt twee soorten Bike Fitting aan:

Standaard Bike Fitting

Tijdens de standaard Bike Fitting richten we ons op het vinden van de ideale positie voor jouw lichaam. Tijdens een intake gesprek willen we een idee krijgen van wie je bent en wat voor een soort fietser je bent. Ook is het belangrijk om een eventuele blessure geschiedenis in kaart te brengen en om eventuele klachten te bespreken die je nu wellicht hebt.

We meten lichaam en ledematen nauwkeurig op. Op basis van deze gegevens berekent een geavanceerd software programma jouw optimale zitpositie die dan weer wordt ingesteld op de pasfiets.

Op de pasfiets gaan we dan op basis van je profiel als fietser op zoek naar de beste balans tussen comfort en efficiency. Belangrijke ijkpunten hierbij zijn o.a. de framemaat, de breedte van het stuur, de lengte van de stuurpen, het type zadel, de lengte van de crancks etc.

Als de ideale zitpositie op de pasfiets eenmaal is vastgesteld dan wordt deze positie door middel van lasertechnologie overgezet op je nieuwe of huidige fiets.

Een standaard Bike Fitting gaat altijd op afspraak en duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 85,-

Als u bij ons uw nieuwe fiets aanschaft dan is de Bike Fitting gratis.

Bike Fitting Inclusief pedaal analyse

We starten met de standaard Bike Fitting. In onze pasfiets zitten allerlei sensoren verwerkt waardoor we een goed inzicht krijgen van je pedaalomwenteling en drukpunten op de pedaal. Deze sensoren laten zien waar verbetering gegenereerd kan worden en welk effect de verbeteringen hebben. Je kunt hiermee jouw traptechniek verbeteren.

De kosten van deze Bike Fitting bedragen € 175,-

 

Maak uw afspraak