Er zijn diverse manieren om gebruik te maken van zonne-energie, maar welke modules heb je allemaal beschikbaar?

Een tweede type van moduleontwerp is er een die het mogelijk maakt de module te integreren in residentiële dakbedekkingsmaterialen. Systemen die rechtstreeks op de dakbedekking worden aangesloten (d.w.z. het vervangen van dakspanen of het platleggen van de dakplaten) worden geïntegreerde zonnemodules genoemd.

Het frame van de module wordt zodanig aangepast dat het hetzelfde profiel heeft als de aangrenzende platte betonnen dakpannen. De modules worden niet op een railconstructie gemonteerd, maar direct aan het dakoppervlak bevestigd. Door deze lage profielbevestiging past de module zich aan het uiterlijk van het dak aan en wordt voorkomen dat de standaard gemonteerde zonnemodules achteraf worden gemonteerd.

  • De opkomst van dit aantrekkelijker dakgeïntegreerde product heeft veel productiehuisbouwers gestimuleerd om zonne-energiesystemen in hun projecten te integreren. Dit type past zich aan de dakbedekking aan en wordt direct op het dakoppervlak bevestigd.

Types Geïntegreerde zonnepanelen

Een daarvan is het monokristallijne geribbelde frameontwerp dat door sommige bestaande fabrikanten wordt aangeboden. De geïntegreerde zonnecellen hebben beter doorgezet en worden steeds efficiënter. Ze integreren ook goed in bestaande dakbedekkingsmaterialen zoals dakspanen en dakpannen. Deze zonnecellen maken gebruik van dezelfde kristallijne siliciumtechnologie als de standaardmodules van vandaag. Deze opstelling heeft meer montageframe met minder in serie geschakelde zonnecellen. Dit kan resulteren in een zonnesysteem dat iets duurder is. Omdat de dakgeïntegreerde systemen direct op het dak worden gemonteerd, hebben ze niet de luchtstroom van standaardmodules, waardoor de temperatuur van de zonnecellen hoger wordt en het rendement beperkt blijft.

  • Het andere geïntegreerde zonnecelproduct dat UNISOLAR aanbiedt, is een flexibele amorfe technologie. Vaak wordt dit type zonne-energiemodule dunne folie of nanozonnecellen genoemd. Het is gemaakt om zich te mengen met een asfaltschindeldak. Het is iets minder efficiënt, neigt naar een snellere afbraak en heeft mogelijk een kortere werkbare live-spam. De fabrikant beweert dat deze module beter is in hoge schaduwsituaties.

Opties voor zonne-energie Overal een dak raken

Het is bemoedigend om te zien dat nieuwe zonne-energiesystemen de markt raken met verbeterde technologie, betere integratiemogelijkheden en minder complexiteit. Het zal tijd kosten om de bugs uit te werken met deze geavanceerde producten. Het zal de nieuwere zonne-energietechnologieën zal het gebruik van zonne-energie drastisch verhogen, evenals de verbeterde financieringsmogelijkheden om te helpen betalen voor de residentiële zonne-energie-apparatuur.