Als je op zoek bent naar een van de beste zorgverzekeringen raden we je aan om goed te kijken naar de persoonlijke dekking

Als het gaat om persoonlijke ziektekosten verzekering moet je altijd begrijpen dat ze niet allemaal gelijk zijn. Het mooie van zo’n verzekering, in tegenstelling tot de groepsregelingen die veel bedrijven voor hun werknemers afsluiten, is dat je zelf kunt kiezen wat voor soort dekking je afsluit. Daarom kunt u een plan maken dat niet alleen voldoet aan uw gezondheidseisen, maar ook aan uw budget.

De kosten voor zo’n verzekering kunnen behoorlijk verschillen, doe dus goed onderzoek naar alle factoren

Natuurlijk zijn de kosten voor het afsluiten van een dergelijke verzekering niet duur, maar er zijn wel dingen die u kunt doen om de kosten voor u verder te verlagen. Hieronder geven wij u enkele tips die u nuttig kunt vinden om in de toekomst de best mogelijke tarieven te krijgen bij het afsluiten van een persoonlijke ziektekostenverzekering.

  • Tip 1 – Kijk of uw auto- en woningverzekeraar ook een zorgverzekering aanbiedt. Als ze dat doen, zal het u misschien verbazen dat ze bereid zijn u een korting te geven op andere verzekeringen die u bij hen afsluit, omdat u al een verzekering hebt afgesloten.
  • Tip 2 – Als u geniet van gewoontes die als slecht voor uw gezondheid worden beschouwd, zoals roken of drinken, neem dan een pauze als dat mogelijk is. Ze zullen niet alleen helpen om uw gezondheid te verbeteren, maar kunnen ook een manier zijn om de tarieven van uw verzekering een beetje te verlagen.
  • Tip 3 – De andere manier om de beste tarieven te krijgen als het gaat om het afsluiten van een dergelijke verzekering of een andere verzekering is het vaststellen van het eigen risico dat u moet betalen als u een claim indient, zo hoog als u zich mogelijk kunt veroorloven. Hoe meer u bereid bent te betalen voor een medische behandeling die u nodig heeft bij het indienen van een claim op uw verzekering, hoe drastischer u kunt zijn in de hoogte van de premies die u elk jaar betaalt.